Notiser

Sommerstell av skiene

Sessongen er over, men skiene må forberedes på hvilen

Vedlikehold og rens

Etter siste skitur: Rens hele skia, skrap vekk klister og diverse med skrape, vask deretter med skirens på midten og eventuelt flekker av klister i glisonen.

Husk å vaske over kanter og oppå skia også. Dette er likt uansett om det er barneski, turski eller topp racingski. Glisoner og skøyteski vaskes med flytende rens som er laget for glisonene.

Sommergliding

Etter at skia er renset og tørket av bør trenings- og konkurranseski legges inn med glider som ikke sikles ned. Det beskytter glisonene og sålene mot uttørking og skraper. Hvis du velger rett glider er det bare å gå rett på snøen til høsten.

Etter rens kan du gjerne legge en litt hardere glider som for eksempel Swix LF6/LF7, for da er det bare å sikle av denne og komme seg raskt ut på snø når den dukker opp til høsten.

Sommerlagring

Når skiene er renset og klargjort med sommerlagringsglider, kan de legges vekk for sesongen. Noen sverger til at skiene må ligge for å holde seg best, mens andre argumenterer for at de bør stå. Selve lagringen er ikke så nøye, bare du finner dem igjen til høsten.

Men for racingski er det ideelt å ligge på en varm plass med sålen opp, slik at glideren hele tiden kan mette sålen. Det gir litt av samme effekt som et varmeskap, gjerne oppunder taket i en bod eller i garasjen.

Kilde: speaker.no

Se også Madshus veiledning (på engelsk)