Vestmarka fra nord til sør

Sollihøgda-Mikkelsbonn-Jansløkka skole

  • Distanse: 16,8 km
  • Høydestigning: 169 m
  • Høydereduksjon: 357 m

Fantastisk tur med sola rett i ansiktet.

Klikk på grafen for mer informasjon.

Dette er tur 116 i Skiforeningens markadatabase. Turens høyeste punkt er MIkkelsbonn, ca 6 km etter start.

Skiforeningens turbeskrivelse: Vi skal rett sørover gjennom Vestmarka – fra Sollihøgda i nord til Asker i sør. To serveringssteder passeres underveis.

Sollihøgda er innfallsporten til Vestmarka fra nord. Første del av turen går i kupert terreng fram til Mikkelsbonn. I denne lille, koselige tømmerhytta er det mat og drikke å få kjøpt. Dette er nok den mest utfordrende delen av turen, både på grunn av terrenget og nedfall fra trær, spesielt sent i sesongen.

Turen fortsetter sørover i lett terreng. Vi er nå midt inne i Vestmarka, og etter fem og en halv kilometer er kommer vi fram til Furuholmen, der det også er servering. Fra krysset rett før Furuholmen velger vi løypa som går rett mot sør.

Etter en stund er vi framme i et løypekryss – og herfra kan vi ta en avstikker til Mobråtan, en tidligere husmannsplass som var «Huset i skogen» der «Mormor og de 8 ungene» ble spilt inn i 1979. Nå gjenstår bakkene ned forbi Tveiter gård, vi skal over isen på Semsvannet – og straks er vi framme ved turens mål, Jansløkka skole.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.