Rundtur via Kongens Utsikt og Kleivstua

Sollihøgda-Sørsetra-Kleivstua-Sollihøgda

  • Distanse: 36,8 km
  • Høydestigning: 737 m

Kongens Utsikt


Klikk på grafen for mer informasjon

Start på parkeringsplassen på Høymyr, ovenfor Sollihøgda Kapell. Valget falt denne gangen på Djupedalsløpya mot Sørsetra, men man kan fint gå Plassenløypa eller Linjeløypa også.

Ved Sørsetra gir turen i retning Finneflakseter og Kleivstua, tur nr 88 i Markadatabasen til Skiforeningen. Rett etter de første bratte og svingete bakken ned mot Kleivstua går det en merket sti mot Kongens Utsikt. Herifra kan man se nordvester over i Sør- Norge. På fine dager kan man se Norefjell og lengre vest.

Ved Kleivstua gikk turen rundt og over på andre siden av bilveien. Det er tur nr 90 (Grendadertraseen Kleivstua- Løvlia). Ved Bønnerudtjernet holder man rett frem og opp bakkene. Da er man på tur 92 (Kleivstua – Stormyrtjern – Frøshaug – Tverrelva).

Planen for turen var å gå til Frøshaug og så tilbake til Sollihøgda. Men da jeg trodde jeg hadde navigert feil returnerte jeg samme vei. Men det er fint mulig å gå til Frøshaug og tilbake til Sollighøgda, tur nr 405 Frøshaug- Djupedalen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.