Bærumsmarka rundt via vestre del av Lommedalen

Haga Golf (klubbhuset)-Skriverberget-Burud-Vensåsseter-Østernvann

  • Distanse: 22,5  km
  • Høydestigning: 551 m
Vensåsseter

Turen starter ved klubbhuset på Haga Golf. Her er det jevn stigning opp til Nygård. Den har tur nr 61 (Haga- Madserud- Nygård) i Markadatabasen. Videre fortsetter man mot Skriverberget, tur nr 627 (Skriverberget- Burud). Opp til Skriverberget er det en del oppoverbakker.

På Skriveberget feilnavigerte jeg og fulgte en blå merket sti (som andre hadde tråkket opp tidligere) som endte inn på skiløypa mot Burud. Her er det masse utforkjøring. Fra Burud følger man tur nr 440 (Burud- Vensåsseter). Videre følger man tur nr 441 (Triungsvann- Tjæregrasshøgda- Vensåsseter) noen hundre meter. Man tar av mot venstre retning Kampen, tur nr 438 (Skansebakken- Gråseterveien- Fløyta- Vensåsseter). Noen hundre meter senere i nedoverbakken holder man til høyre.

Dette er en bratt stigning opp mot Store Hvitsteinvann. Etter å krysset vannet kommer man igjen inn på tur nr 441. Etter Lille Hvitsteinvann kommer man inn på tur nr 54 (Triungsvann- Gråseterveien- Skansebakken). Følge denne nesten rundt Triungsvann, og ta av mot høyre i retning Brunkollen og Østernvann, tur nr 442 (Østervann- Tømmerås- Triungsvann).

Ved Eiksbakkhytta/ Dælihytta, hold mot venstre og følge tur nr 51 (Østernvann- Eiksbakkhytta- Tjæregrasshøgda- Vensåsseter) ned til Østernvann. Kryss vannet og følg tur nr 444 (Østernvann- Skytterkollen) til Skytterkollen.

Deretter følger man tur nr 62 til Nygård og til Haga.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.