Fra Haga til Tjæregrasshøgda

Haga-Brunkollen-Tjæregrasshøgda-Skytterkollen-Haga

  • Distanse: 18 km
  • Høydestigning: 464

Klikk på grafen for ytterligere informasjon

Turen ligner på tidligere tur til Brunkollen. Denne har utgangspunkt fra parkeringsplassen på Haga Golfklubb. Her må man spasere litt på veien, før man går langs jordet og opp mot Nygård.

Det er et lite parti hvor jeg, av hensyn til nye ski, gikk på beina i 100m. Deretter går turen i jevn stigning opp til Nygård. Der starter en bratt og smal stigning opp til Brunkollen på ca 2 km. Det anbefales ikke for barnefamilier eller ”pulkdragere” (hvis man ikke trener mot Mt. Everest eller Sydpolen).

Når man kommer opp til Brunkollen holder man til venstre og følger sporet mot Haslumseter Kapell. Rett før kapellet tar man av til høyre og følger løypa mot Tjæregrasshøgda. Etter nesten 3 km kommer man til et kryss. Rett fram bærer til Triungsvann og den ”kjedelige” nedfarten til Østervann. Under denne turen tok jeg inn til høyre for en morsom nedfart mot Østervann. Her går det mye nedover, og man kan holde stor fart (for den som liker det). Vær obs på en del krappe svinger. Man passerer Dæhlihytta ca halvveis ned til Østernvann. Det er en veldig bratt nedfart ut på vannet. Hold rett over vannet og man kommer inn på løypene til Skytterkollen. Her må man nok en gang av med skiene for å spasere over parkeringsplassen.

Dæhlihytta

Der hvor veien går ned, retning Fossum/ Eiksmarka, går skiløypen inn til høyre. Denne tar deg til Lund. Hvis manr tar til høyre kommer man tilbake til begynnelse av denne turen. Jeg valgte venstre og fikk meg en fin runde rundt golfbanen som avslutning på turen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.